Výrobci a obchodní řetězce ve čtvrtek, během tiskové konference Potravinářské komory ČR, představili, jak pracují na úpravách složení svých výrobků. Soustředí se především na to, jak snížit v potravinách obsah některých negativně vnímaných živin, jako jsou cukry, soli a tuky, snížit jejich energetickou hodnotu či jinak vylepšit nutriční složení. Tyto aktivity jsou reakcí na rostoucí zájem o zdravější potraviny, ale i na kritiku stravovacích návyků české populace navyklé na přemíru soli a cukru.

V souvislosti s připravovaným zákazem klecových chovů nosnic vajec se na naše poslance 14. Září 2020 obrátil svým dopisem prezident Agrární komory (AK) ČR Jan Doležal, ve kterém se jim snažil rozumnými ekonomickými argumenty vysvětlit, aby zákaz chovu nosnice neodhlasovali.

Poslanecká sněmovna ve středu, podle zpravodajství České televize, schválila zákaz klecových chovů slepic od roku 2027. Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) byl proti, neboť chce zákaz prosadit nejdříve v Evropské unii. Rada EU se má návrhem zabývat v pondělí, poznamenal.