• Zveřejněno: 30.06.2021
Nadace Zemědělské fórum v rámci programu "Cena Evropského hospodářského a sociálního výboru pro občanskou společnost 2021- Opatření v rámci klimatu" předložila Projekt "Zastavme změnu klimatu zelenými prázdninami".
 
Předkládaný projekt využívá soustředění dětí z různých regionů na jednom místě v přírodě a klade si za cíl pomoci jim vytvořit si ke svému prostředí kladný vztah. Nesoustředí se však pouze na vzdělávání dětí, ale umožní jim podílet se na přímé pomoci přírodě a vidět reálně pozitivní dopad vlastní aktivity. Výchova je dlouhodobý proces, proto je důležité, že projekt bude probíhat nejen po dobu turnusů letní dětské rekreace, ale bude v jiné formě pokračovat s využitím moderních informačních technologií a sociálních médií.
 
 
Cena 2021 odmění účinné, inovativní a kreativní iniciativy organizací občanské společnosti nebo jednotlivců na území EU, jejichž cílem je podpora spravedlivého přechodu k nízkouhlíkové ekonomice odolné vůči změně klimatu. Cílem Ceny občanské společnosti, která se uděluje každoročně, je odměňovat a podporovat iniciativy organizací občanské společnosti nebo jednotlivců, které významně přispěly k podpoře evropské identity a integrace. Celkovým cílem ceny je zvýšit povědomí o příspěvku, který mohou organizace občanské společnosti nebo jednotlivci přispět k vytváření evropské identity a občanství způsobem, který podporuje společné hodnoty, které jsou základem evropské integrace.
Úplné znění projektu Nadace Zemědělské fórum "Zastavme změnu klimatu zelenými prázdninami" naleznete v příloze.
 
 
 
Přílohy: