• Zveřejněno: 16.06.2017
  • Autor: (sk)

Světová jednička v řešení automobilových interiérů Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), minulý týdne slavnostně otevřela svůj nový výrobní závod v jižních Čechách. Za přítomnosti vedení společnosti a zástupců průmyslu byl dnes představen nový moderní závod v Plané nad Lužnicí. Jakožto nový zaměstnavatel v regionu hodlá společnost postupně nabídnout přes 500 nových pracovních míst.

„Trh v oblasti automobilových interiérů v současnosti velmi silně roste. Protože nárůst poptávky očekáváme i v budoucnu, rozhodli jsme se dále investovat do našich evropských závodů a výrobní sítě v České republice. Proto slavnostně otvíráme náš nový závod v Plané nad Lužnicí,“ uvedl Johannes Roters, Chief Executive Officer pro YFAI.

Nový výrobní závod v jižních Čechách vybudovala společnost na „zelené louce“ v průmyslovém areálu na okraji Plané nad Lužnicí a vybavila jej špičkovým high-tech výrobním zařízením. Závod bude produkovat přístrojové desky a dveřní panely pro osobní vozy. „Díky otevření závodu v Plané nad Lužnicí a díky instalaci nejmodernějších technologií navyšujeme kapacitu stávající výrobní sítě ve střední a východní Evropě. Nyní začneme postupně zvyšovat samotnou výrobu. Věříme, že do začátku roku 2018 dokážeme přejít na plný výkon a hromadnou výrobu, v souladu s výrobními plány našeho zákazníka,“ uvedl Jochen Heier, Vice President & General Manager Europe & South Africa pro YFAI.

Dnešního slavnostního otevření a přestřižení pásky se kromě nejvyššího vedení společnosti YFAI zúčastnili i představitelé českého politického a veřejného života a zástupci automobilového průmyslu.

Čestným hostem byla velvyslankyně Čínské lidové republiky v Česku, Její Excelence paní Ma Kche-čching, která ve své řeči uvedla: „Úspěšné obchodní vztahy závisí na celé řadě ekonomických a politických faktorů. Ceníme si stabilních vztahů mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou, které umožňují firmám expandovat a růst díky kombinaci toho nejlepšího z obou zemí.“

Yanfeng Automotive Interiors je atraktivním a významným zaměstnavatelem v regionu

S nárůstem výroby v následujících měsících se YFAI stane jedním z největších zaměstnavatelů na Táborsku. „Spoléháme na místní pracovní sílu a do našeho nového závodu jsme již přijali 170 zaměstnanců. Počet zaměstnanců chceme do začátku roku 2018 postupně navýšit zhruba na 300 a do roku 2021 hodláme přijmout až 500 kvalifikovaných lidí z regionu. Pro operátory do výroby i pro technické a administrativní funkce nabízíme slibné kariérní možnosti a atraktivní pracovní podmínky i benefity. V současné době hledáme absolventy oborů řízení jakosti a strojírenství i operátory a zaměstnance do oddělení údržby nástrojů,“ uvedl Jiří Rösner, Plant Manager Operations v Plané nad Lužnicí. „Nábor na volná místa již probíhá.“

Yanfeng Automotive Interiors s centrálou v Šanghaji má na světovém automobilovém trhu skvělou reputaci. Společnost, jež byla založena v roce 2015, je společným podnikem Yanfeng, což je jeden z největších dodavatelů v oblasti automobilového průmyslu v Číně, a společnosti Adient, světové jedničky ve výrobě automobilových sedadel. Klíčovými výrobky společnosti jsou přístrojové desky a palubní systémy, dveřní panely, podlahové konzoly a stropní konzoly i inovativní řešení pro autonomní vozidla.

V regionu střední a východní Evropy již společnost YFAI v rámci své expanze letos otevřela Technologické centrum v Trenčíně a Automobilové obchodní centrum v Bratislavě. Kromě těchto lokalit provozuje ještě společnost závod na výrobu dveřních panelů, podlahových konzol a dalších komponent automobilových interiérů v Žatci a dále i výrobní závody v maďarské Pápě a v Námestovu na Slovensku. Se stávajícími výrobními lokalitami a novým závodem v Plané nad Lužnicí (CZ) dokáže společnost splnit všechny požadavky zákazníků v regionu střední a východní Evropy a podporovat růst dalších závodů společnosti v Evropě.

Sledujte YFAI online:

Web YFAI: https://www.yfai-careers-ce.eu/cz/

Více o společnosti Yanfeng Automotive Interiors:

Společnost Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) je globálním lídrem v oblasti automobilových interiérů. YFAI nově definuje, jak lidé relaxují, pracují a baví se v interiérech svých vozidel v současnosti i v příštích desetiletích. Společnost s centrálou v Šanghaji má přibližně 110 výrobních závodů a technických center v 18 zemích a více než 33 000 zaměstnanců po celém světě, kteří navrhují, vyvíjejí a vyrábějí součásti interiéru pro všechny světové výrobce automobilů. Společnost Yanfeng Automotive Interiors, založená v roce 2015, je společným podnikem Yanfeng Automotive Trim Systems Co., Ltd., stoprocentní dceřiné společnosti Huayu Automotive Systems Co., Ltd. (HASCO) patřící do skupiny výrobců komponentů SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor), a společnosti Adient, globálního lídra v oblasti automobilových sedadel. Bližší informace naleznete na adrese www.YFAI.com.