• Zveřejněno: 14.04.2019
Datum: 13.04.2019 20:01
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 20:00

Štětí (Litoměřicko) - Stavbaři dnes ve Štětí na Litoměřicku zbourali část mostu přes Labe. Osmnáctimetrová část se zbortila v 16:40. ČTK to řekl stavbyvedoucí Radek Lhotka. Kvůli bouracím pracím je uzavřena silnice druhé třídy pod mostem. Provoz na silnici bude obnoven v neděli ve 20:00. Oprava mostu bude stát 186 milionů korun.

Ústí n. Labem - Vrtulník začal dnes ráno vyměňovat 18 stožárů trakčního vedení na nádraží Ústí nad Labem západ. ČTK o tom informovala mluvčí Správy dopravní železniční cesty Radka Pistoriusová. "Trakční vedení na tomto nádraží prošlo rekonstrukcí včetně výměny stožárů a je třeba staré stožáry demontovat," uvedla. Vrtulník typu MI-8T bude stožáry vyměňovat dnes do večera.

Datum: 13.04.2019 12:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 12:00

Štětí (Litoměřicko) - Ve Štětí na Litoměřicku začala demolice části mostu přes Labe. Osmnáctimetrová část by se měla řízeně zbortit do 14:00. ČTK to dnes řekl stavbyvedoucí Radek Lhotka. Kvůli bouracím pracím je uzavřena silnice druhé třídy pod mostem. Oprava mostu bude stát 186 milionů korun.

Praha - Na D1 u Prahy kolem křížení s Pražským okruhem dnes ráno začala platit omezení kvůli opravám, dopravní komplikace ve směru do Prahy ani z Prahy zatím policisté nezaznamenali. Očekávají je spíše v neděli odpoledne, kdy se lidé budou do Prahy vracet z víkendu. ČTK to řekl středočeský policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Mělník - V Mělníku se dnes brzy ráno na vlečce v přístavu srazily dvě železniční soupravy. Jeden člověk je lehce zraněný. Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun. ČTK o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Jablonec n. Nisou - V Jablonci nad Nisou skončila uzavírka okolí Mírového náměstí a ulic Smetanova a Hasičská. Prostor byl uzavřen kvůli pátečnímu úniku plynu. Policie informaci oznámila na Twitteru s tím, že místo po výkopových pracích je označené.

Washington - Společnost Facebook loni vydala na zajištění bezpečnosti svého šéfa Marka Zuckerberga 22,6 milionu dolarů (512,3 milionu korun), výrazně více než o rok dříve, vyplývá z dokumentů zveřejněných touto firmou. Informovala o tom agentura Reuters.