• Zveřejněno: 07.01.2019
  • Autor: Bohdan Kladívko

Už dlouho jsem se k žádnému tématu nevyjadřoval, ale nadzvedly mne informace jak Hnutí DUHA, Glopolis a další organizace vyčítají Ministerstvu průmyslu a obchodu český energeticko-klimatický plán, který zpracovává Česká republika na základě požadavku EU.

Těmto organizacím nevadí jak je zaneřáděná krajina odpornými větrníky, které ze svého území vyhánějí veškerou živou přírodu, nevadí jim jak se musíme dívat na solární parky, které zabraly nejlepší půdu v naší zemi, a to ještě musíme platit solárním baronům neskutečné miliardy dotací. Přiznávám, že ani pohled na naše elektrárny není vábný, ale snesitelný, protože je jich málo.

Jejich sveřepé kázání o obnovitelných zdrojích už leze na nervy. EU má asi málo práce, proto ti eurobyrokrati musí vykazovat nějakou činnost. Vidíme jak se Evropa propadá v konkurenceschopnosti, ale jsme pořád málo ambiciózní. Němci by měli přestat otravovat se svojí energetickou koncepcí. Vždyť ji neplní ani sami doma.

Podívejme se kam to vede, např. Francie. Fandíme rozumné energetické koncepci a ne demagogiím, které jenom snižují životní úroveň v naší zemi. Ty stovky miliard jsme určitě mohli investovat jinde, rozumněji a hlavně efektivněji. Těmto organizacím je třeba sebrat dotace ze státního rozpočtu, jsou to naše daně, ať si to zaplatí ze svého.