• Zveřejněno: 24.10.2018

Zástupci téměř 60 středních a škol a učilišť z Kutnohorska, Kolínska a vzdálenějších regionů se sjedou do Kutné Hory, aby se prezentovali na Veletrhu učebních a studijních oborů. Akce proběhne ve středu 24. 10. 2018 mezi 9.00 – 15.00 hodinou v Kulturním domě LOREC (Lorecká 57). Na organizaci se spolupodílí Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Kutné Hoře a společnost LANETE spol. s r. o. Golčův Jeníkov.

Přehlídka škol je určena žákům 8. a 9. tříd ZŠ, učňům a jejich rodičům, výchovným poradcům, ale i dalším zájemcům o středoškolské studium, kterým vzdělávací zařízení představí své studijní programy.

Chybět nebudou ani specialisté z Úřadu práce ČR. Poradí zájemcům, jak nejlépe vybrat vhodné povolání a jak se zorientovat v široké nabídce škol.

Své zastoupení budou mít na místě i zaměstnavatelé působící v tomto regionu. Návštěvníci se tak budou moci seznámit s jejich představami o dovednostech a znalostech budoucích zaměstnanců a získají přehled o tom, jaké jsou jejich možnosti na získání práce poté, co opustí školu.

Služby v rámci volby studia představí také zástupci Pedagogicko-psychologické poradny Středočeského kraje pracoviště Kutná Hora.

Záběr vystavovatelů je skutečně velmi široky a zájemci díky tomu získají nejen přehled o učebních a studijních oborech, možnostech studia a podmínkách přijímacího řízení, ale i o požadavcích a potřebách zaměstnavatelů, situaci na trhu práce a širokém portfoliu služeb, které Úřad práce ČR nabízí,“ shrnuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Kutné Hoře Iva Pospíšilová.

Vzdělávací maraton pak osvěží doprovodný program. V jeho rámci si návštěvníci budou moci prohlédnout mimo jiné i práce studentů vystavujících škol.

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR