• Zveřejněno: 20.05.2019

Datum: 18.05.2019 20:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 20:00

Praha - Desetitisíce lidí se dnes od rána zapojily v obchodech do celonárodní Sbírky potravin. Zájem byl podle pořadatelů srovnatelný se sbírkami v předchozích letech. Během akce dnes zákazníci 337 obchodů po celé republice mohli věnovat trvanlivé jídlo či drogistické potřeby pro lidi v nouzi. Letos poprvé mohou lidé přispět i při nákupu na internetu, kde bude sbírka pokračovat ještě týden. Výsledky budou známé v neděli.

Washington/Peking - Americké ministerstvo obchodu by brzy mohlo dočasně uvolnit restrikce uvalené na čínskou společnost Huawei. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na mluvčí resortu. Takový krok by měl omezit škody, které mohou vzniknout stávajícím americkým zákazníkům firmy. Americké ministerstvo obchodu společnost Huawei ve čtvrtek s okamžitou platností zařadilo na černou listinu, což jí znemožnilo kupovat americké součástky bez souhlasu vlády USA. Čínský ministr zahraničí mezitím dnes v rozhovoru se svým americkým protějškem obvinil Washington z poškozování zájmů Číny a čínských podniků, píše agentura Reuters.

Datum: 18.05.2019 16:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 16:00

Praha - Desetitisíce lidí se dnes od rána zapojily v obchodech do Národní potravinové sbírky. Zájem je podle pořadatelů zatím srovnatelný s předchozím ročníkem. Během akce mohou dnes zákazníci do 18:00 ve 337 prodejnách po celé republice věnovat trvanlivé jídlo či drogistické potřeby pro lidi v nouzi. Letos poprvé mohou lidé přispět i při nákupu na internetu.

Praha - K nejžádanějším destinacím v předprodejích leteckých zájezdů patří podle oslovených cestovních kanceláří Řecko, Turecko a Egypt. U cestovní agentury Invia, která prodává zájezdy většiny cestovních kanceláří v tuzemsku, v režimu first minute klienti již zakoupili více než polovinu zájezdů. Až 5000 jich vycestuje na dovolenou v sobotu 29. června. CK mají potvrzené smlouvy s leteckými společnostmi u všech zájezdů, které nabízejí, proto by je podle nich odstavení letadel Boeing 737 MAX nemělo ovlivnit.

Kraslice (Sokolovsko) - Město Kraslice vybuduje v objektu v ulici Pod Nádražím čtyři nové sociální byty. Určeny budou především pro obyvatele, kteří se ocitnou ve finanční nouzi, například pro samoživitelky s dětmi, nebo i pro seniory. Do výstavby investuje 10,6 milionu korun, větší část by se městu měla vrátit prostřednictvím evropské dotace, řekl ČTK starosta Kraslic Roman Kotilínek (HNHRM).

Hradec Králové - Přehlídkou desítky historických trolejbusů a autobusů si dnes Hradec Králové připomněl letošní 70. výročí zahájení trolejbusové dopravy ve městě. Trolejbusy a autobusy se lidé také mohli zdarma svézt na zvláštní lince vedoucí od terminálu hromadné dopravy do čtvrti Nový Hradec Králové v jižní části města. Na akci přišlo kolem 5000 lidí, řekl ČTK mluvčí Dopravního podniku František Meduna.

Datum: 18.05.2019 12:00
Klíčová slova: Souhrn ekonomický 12:00

Washington/Peking - Americké ministerstvo obchodu by brzy mohlo dočasně uvolnit restrikce uvalené na čínskou společnost Huawei. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na mluvčí resortu. Cílem opatření by bylo omezit škody, které mohou vzniknout stávajícím americkým zákazníkům firmy. Americké ministerstvo obchodu společnost Huawei ve čtvrtek s okamžitou platností zařadilo na černou listinu, což jí znemožnilo kupovat americké součástky bez souhlasu vlády USA.