• Zveřejněno: 28.11.2020
  • Autor: Miroslav Svoboda

Pražské letiště Václava Havla v Praze-Ruzyni do konce roku propustí pětinu zaměstnanců. Celkem 450 již propustilo na jaře, dalších 150 ještě letos skončí. Podle serveru Novinky.cz informoval o tom server Zdopravy.cz.

„Letiště Praha je navzdory všem snahám a úsilí nuceno opět přistoupit k redukci pracovních míst, a to postupně do konce roku 2020 přibližně o 150 pozic. Jedná se o pozice provozní i administrativní,“ sdělila serveru mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Hospodářské výsledky letiště se propadají v důsledku globální pandemie nemoci covid-19. V loňském roce Letiště Praha vydělalo 4,54 miliardy korun.

Předseda představenstva Václav Řehoř v září v pořadu Otázky Václava Moravce řekl, že odhad letošní ztráty Letiště Praha 200 milionů korun je příliš optimistický.

Největší dopad měla covidová krize na chod letiště v dubnu, kdy jeho branami prošlo 5031 lidí, což bylo meziročně o 99,6 procenta méně. Na letišti tehdy fungovaly pouze dvě pravidelné linky – do běloruského Minsku a bulharské Sofie.

  • Zdroj: Novinky.cz