• Zveřejněno: 05.11.2018
  • Autor: (li)

Celkem 25 zástupců středních škol, učilišť a zaměstnavatele ze Stříbra se představí v úterý 6. 11. 2018 na už 16. ročníku tradiční prezenční výstavy středních škol s názvem „Kam na školu? Kam do učení? Kam za vzděláním?“. Akci, kterou pořádá Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR Tachov ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Tachov, se uskuteční v prostorách společenského sálu kina Mže (Hornická 1695) od 9.00 do 17.00 hodin.

Veletrh je určen žákům osmých a devátých tříd ZŠ, jejich rodičům, výchovným poradcům. Přítomné školy seznámí návštěvníky nejen s tím, co se u nich mohou studenti naučit, ale sdělí jim také řadu dalších informací týkajících se například možností internátního bydlení, typů nebo formy studia. Současně bude prezentovat své možnosti i vzdělávací středisko REVIS Tachov, kde se návštěvníci seznámí se širokou nabídkou vzdělávacích kurzů pro rozšíření kvalifikace.

Jde o akci, která nabídne návštěvníkům možnost získat nejen podrobné informace o náplních jednotlivých studijních oborů, ale budou moci přímo na místě shlédnout individuální prezentace žáků a studentů jednotlivých škol. Takto získané informace pak pomohou vybrat ten správný obor a zvolit školu, po jejímž absolvování budou mít vysoké šance na brzké pracovní uplatnění,“ shrnuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR Tachov Jana Šimková.

S tím, jak vybrat nejvhodnější obor, poradí příchozím i zástupci Úřadu práce ČR. Zájemcům sdělí mimo jiné také aktuální informace o trhu práce. A všichni, kteří uvažují o změně či doplnění stávajícího vzdělání, se mohou ptát třeba na možnosti rekvalifikace.

V rámci individuálních prezentací se představí profese krejčí, švadlena, kosmetička, kadeřnice, kuchař, číšník, zdravotník, zahradník, řemeslník, automechanik, pracovník celní správy, policie, státní správy, sociální pracovník, pracovník pošt a telekomunikací.  Lidé si tak budou moci přímo na místě ověřit, o čem dané povolání vlastně je a co je třeba pro jeho výkon znát a umět.

V současné době nabízejí zaměstnavatelé na Tachovsku prostřednictvím Úřadu práce ČR  6 703 volných pracovních míst. Dlouhodobě hledají pracovníky téměř ve všech oborech.

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR