• Zveřejněno: 29.08.2016
  • Autor: tz

V červenci 2016 nahlásili hromadné propouštění čtyři zaměstnavatelé. Tento krok se dotkne 106 jejich zaměstnanců. Nejvíce lidí, které zaměstnavatelé v nadcházejících měsících propustí, pracuje v Karlovarském, Olomouckém a Jihočeském kraji.

Počet zaměstnavatelů, kteří se rozhodli snížit množství pracovníků v režimu hromadného propouštění, klesl meziročně i meziměsíčně o 1. Podniky plánují propustit o 160 zaměstnanců méně než ve stejném období loňského roku a o 9 lidí méně než v předchozím měsíci.

Zaměstnavatelé, kteří nahlásili v červenci hromadné propouštění, mají své provozovny v Jihočeském, Karlovarském, Olomouckém a Zlínském kraji. Nejvyšší počet zaměstnanců, kterých se toto opatření v následujících měsících dotkne, pracuje na Karlovarsku (40), Olomoucku (24) a v jižních Čechách (22). Z okresního hlediska jsou na tom nejhůře Karlovy Vary, kde přijde o práci 40 lidí, a také Olomouc. V tomto regionu rozdají zaměstnavatelé 24 výpovědí.

Firmy se chystají propouštět především lázeňství, textilním a dřevařském průmyslu. Z hlediska profesí se bude propouštění týkat zejména pracovníků v osobních službách, kovodělníků, dělníků ve výrobě, pracovníků v textilu a dřevařském průmyslu nebo pracovníků ve zdravotnictví.

 

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR